Vanliga frågor

Fördelaktigt med oss.

Det här beror på många olika saker. Olika typer av tak har olika priser. Att laga eller lägga ett nytt papptak är inte samma sak som att renovera ett plåttak. Det bästa sättet att få fram ett pris för jobbet är att be om en offert. 

Kontakta oss idag så hjälper vi dig med takläggning, budgetplanering och pris.

Att byta tak med rätt underarbete är alltid att föredra. I längden tjänar du på det. Men att underhålla ett befintligt tak är också viktig och faktiskt ett krav för att garantier skall gälla. 

Men det här är något som du bör ta hjälp med av en takfirma som är proffs och kan ta en titt på plats för att ge dig en god uppskattning av fördelar och nackdelar med allt nytt eller delvis takrenovering.

Båda är bra med olika egenskaper. Betongpannorna blir allt vanligare. En orsak är att de är billigare än lertegelpannorna. Bra att veta är att det är rätt så enkelt att byta mellan de här två sorterna. Det kan en erfaren takläggare hjälpa till med.

Plåttaken är lättviktiga och ger ett fantastiskt skydd om dom är rätt lagda. Det går att lägga på många olika typer av hus. Dessutom kan man få plåten att se ut på olika sätt. Det går till och med att skapa pannor av plåt som ger intrycket av att det ligger ett tegeltak på huset.

En nackdel som bör nämnas är att de kan uppfattas som högt pris initialt. Men när du väger in långsiktigheten och skyddet det ger på fastigheten så blir det snarare tvärtom. 

Ja, det här är en typ av tak som den händige själv kan få på plats. Men om du inte har tid och känner att det finns risk för att det inte blir så proffsigt är det bättre att kontakta en takläggarservice även för detta material.

Svaret på frågan beror ju helt på vilket slags tak som du vill ha. Det är prisskillnader mellan tegel och plåttak, sedan kommer slutnotan att bli påverkad av hur stort eller litet som taket är.
Det allra enklaste blir att du tar kontakt med olika takfirmor där du beskriver ditt framtida takprojekt och ta in offerter, för att du kan se skillnaderna i utförande av takarbeten. Normalt sett får man vad man betalar för. Det är också värt att se över om takfirman har goda referenser med kunder ni kan kontakta.

Det är nästan viktigare än slutpriset på ditt tak. Om tak läggs på ett slarvigt och oseriöst sätt kommer du att med tiden få oväntade problem.

Slösa för guds skull inte bort din tid på oseriösa takfirmor som lockar med alltför billigt utförda takarbeten. Dom slarvar normalt med underarbetet. Det är avgörande viktigt för ditt tak och dess livslängd.